18 Şubat 2008 Pazartesi

Norveç'e işçi alımı


Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Håkon Hanssen "Norveç işgücüne ihtiyaç duyuyor olsa da, Norveç Hükümetinin bir kısım Türk medyasında belirtildiği gibi Türkiye’den işçi getirtme planı yok." demiş. Bakan şöyle devam etmiş. "Türkiye'den vasıflı işçi alımını gerçekleştirme işi Norveç firmalarına aittir. Norveç'te iş arayan kişilerin ilgili eğitime, örneğin mühendislik ya da zanaatkarlık gibi, sahip olmaları ve çalışma iznine başvurmadan somut bir iş teklifi almış olmaları gerekmektedir."

Sonuç: Ben ki, akşam haberlerinde Norveç yüzbin vasıflı işçi alacak, adamların yıllık kişi başına düşen gelirleri ellibeşbin dolar v.s. haberlerini izleyip, paranın sıcaklığını hayal edince Norveç'in soğukluğunu unuttum. Başladım gerekli koşulları araştırmaya. Neymiş peki en gerekli koşul burada: Somut bir iş teklifi. İyi de diğer Avrupa ülkelerinde de gerekli koşul bu değil mi zaten. Ama canım medyamız öyle lanse etti ki olayı, gideceksin adamlar sana iş bulacak, yıllık bilmemkaçbin dolarlık bi' gelirin olacak falan filan. Oldu bedava ev ve araba da veriyorlarmış. Neyse Norveç'te çalışma izni ile alakalı bilgi için bir de link verip konuyu kapalım.
Boş Konu Linki:http://www.udi.no/templates/Page.aspx?id=9008

1 yorum:

delardino dedi ki...

10 günlük geçikme ile canım medyamız Norveç'e işçi alımı ile ilgili yanlış anlaşılmanın olduğunu duyurdu.Neyse bu da bi' gelişmedir sonuşta...:)